Navigáció

Kapcsolat

 • Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
  5000 Szolnok,
  Baross utca 43.
 • 06-56-800-110

OM azonosító

203057

Gyors Linkek

Támogatóink

Kórus

Leánykar története

 

 

Iskolánk leánykara 1997 októberében alakult. Alapítója Dr. Lengyel Erzsébet karnagy, de egy év múlva már ketten vezették a kórust Terjéki Katalinnal. Munkájukat azóta is- a különböző stílusokat megosztva– kiemelkedő szakmai, emberi és pedagógiai együttműködés jellemzi.

Mindezt bizonyítja töretlen népszerűségük és sikerük Szolnok városában, az országban, de külföldi vendégszerepléseiken is. Az Éneklő Ifjúság Országos Minősítő Hangversenyeken minden évben indulnak 1998 óta és minden évben a legmagasabb minősítést érték el az „Év kórusa” kitüntető címet.

 

Biztos intonációt, imponálóan fegyelmezett megjelenést és változatos komolyzenei, népzenei repertoárt tudhatnak magukénak. Minden évben van a műsorban Bartók és Kodály-mű, melyek éneklését – vallják és hiszik – minden kórusnak első helyen fontosnak kellene tartani. A kórust mindezek mellett, gyakran kérik fel nagyobb rendezvényeken való fellépésekre, ahol rendezvénytől függően igényes könnyűzenét is énekelnek. Egyik legszebb, legmegtisztelőbb felkérésük, hogy ők köszönthették a színpadról a szolnokiakat a város kiemelkedő eseményén a Tisza Virág híd avatásán. A kórus a „Szolnok himnuszt” csodálatosan énekelte és ismertette meg a szolnoki lakosokkal.

 

Évente 20-25 fellépésük van. Kiváló népdalszólistákat készítettek fel versenyekre, akik az ország legjobb népdalénekesei közé kerültek, Nyolczas Erik, Ágoston Lilla és Murzsa Lili.

 

 

2006-ban Ágoston Lilla szóló kategóriában a „Tiszán innen – Dunán túl” Országos Népdaléneklési

Verseny országos döntőjébe jutott, ahol kategóriájában első helyezést ért el.

 

Az iskola kórusa rendszeresen fellép a templomban, énekes műsorukat szivesen adják elő. 2016 decemberében is felléptek a templomban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az iskolánk tanári kara is összeállt egy produkció előadására 2016 decemberében egy Karácsonyi előadás keretei között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újdonságok

Kapcsolat

 • Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
  5000 Szolnok,
  Baross utca 43.
 • 06-56-800-110

Fényképalbum