Navigáció

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

OM azonosító

203056

Gyors Linkek

Támogatóink

Nemzetközi kapcsolataink

Ciprusi Kapcsolataink

Ciprus

 

 

2017. július 13 - 20-ig iskolánk 10.A osztályos tanulói külföldi szállodai gyakorlaton vettek részt Ciprus szigetén Limassol városában a NAVARRIA 3 csillagos hotelben.

A tanulók kipróbálhatták nyelvtudásukat, illetve a már megszerzett elméleti tudásukat mélyíthették el a gyakorlatban a szálloda recepcióján, bárjában, étkezőjében.

 

 
 

 

 

A sziget, amely mindenkit rabul ejt, hisz Aphrodité itt szállt partra és az ő szerelméből született az a ciprusi nép, aki vendégszeretetéről messze és mindenütt a világon híres. Ezt a vendégszeretetet nekünk is immár 20 éve lehetőségünk van megtapasztalni. Az angol gyarmatosítás sokáig tartott és ennek köszönhetően a mai napig a sziget második hivatalos nyelve az angol. A görög nyelven kívül természetesen az angol nyelv is gyakorolható itt. Diákjaink az Arsinoe Beach Hotel vendégszeretetét élvezve gyakorlati napjaikat itt töltik. Szálloda különböző területeit tanulmányozva, szálloda –és vendéglátó angol nyelvű előadásokon részt vesznek és természetesen megismerkednek a sziget idegenforgalmi vonzerejével és adottságaival. Kihagyhatatlan a  meleg napsütés és tenger, amiért emberek milliói utaznak ide évente.

 

Az Arsinoe Beach Hotel Limassolban van, ami egy igazi turistaparadicsom. A gyakorlati hely egy háromcsillagos nagy kapacitású szálloda, különböző lehetőségekkel, amelyek segítséget nyújtanak diákjaink számára ahhoz, hogy a szállodaipart minél részletesebben megismerjék és egyben gyakorolhassák az angol szakmai nyelvet.

 

 

csoportkép a szálloda bejárata előtt a gyakorlati idő

letöltése után

 

   gyakornokaink és a mindig segítőkész személyzet

 

Ciprus az igazi szórakozás szigete. Akár nappal, akár éjjel, itt mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódást. Így hát természetesen mi sem hagyhatjuk ki ezeket a lehetőségeket.

 

itt nincs ember, aki ellen tud állni ennek a tengernek…

 

   …és habjainak

 

 

egy igazi görög orthodox templom helyi idegenvezetője,
igazi ciprusi kedvességgel, mély vallási tudással

és eredetiséggel

 

 

Egy ország, amit mindenki számára csak javasolni tudunk, hogy meglátogassa és egyben angol nyelvi felkészültségét kamatoztassa.

 

 

 

Újdonságok

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

Fényképalbum