Navigáció

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

OM azonosító

203056

Gyors Linkek

Támogatóink

Nemzetközi kapcsolataink

Angliai Kapcsolataink

 

 

Union Flag

 

 

 

Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás keretein belül az angol nyelv, a civilizáció, a történelem és kultúra ismeretének elsajátítása. Íme néhány pillanat ezen lehetőség betekintéséhez.

 

Anglia déli partja az az irány, amit 20 évvel ezelőtt megcéloztunk. A város neve Hastings, ahol az „Embassy Language Centre” ad otthont diákjainknak, nyelvoktatás és az idegenforgalmi szakma gyakorlásához. Kitűnő a helyszín, mivel történelmi múltját tekintve az angol nyelv és civilizáció születésének bölcsője. Egy karnyújtásnyira Dovertől, Brightontól és Londontól kiváló kirándulási lehetőségekkel rendelkezik ez a hely.

 

igaz, nem úgy, mint Hódító Vilmosnak, de nekünk is sikerül

meghódítanunk a hastings-i várat

 

      

a végtelennek tűnő La Manche csatorna a hastings-i

partoknál, bár Franciaország egy karnyújtásnyira van

 

 

Mielőtt Angliába érünk, Európát is bebarangoljuk, nevezetesen Franciaországot, Belgiumot és Luxemburgot. A szigetország kapujánál, Dovernél, a fehér sziklás csodapart fogad minket, amit nagy hiba lenne kihagyni kirándulásaink úti céljai közül.

 

ugyan kell egy kis hegyet mászni, de a látvány kárpótol mindent

 

 

 

Szerencsére időnkbe mindig belefér a főváros alapos megismerése, az összes nevezetességeivel, boltjaival és barátságos embereivel.

 

   egy csoportkép a szimbólummal a háttérben

 

 

       barátkozás angol módra

 

Ez a kéthetes tanulmányi, szakmai út mindig nagy lehetőség arra, hogy angol anyanyelvi tanároktól, idegenvezetőktől, kedves fogadó családoktól és más nemzetiségű angolul beszélő diákoktól tanuljuk a nyelvet, a szokásokat és hagyományokat és főleg azt, hogy mennyi minden közös van bennünk, emberekben, még ha tengerek is választanak el bennünket. Rengeteg tapasztalatot szerzünk, nem csak a nyelvtanulásban, de az idegen hétköznapi élet terén is. Iskolánkban ez a lehetőség minden diák számára évente egyszer megadatik. Aki tudja, az ki is használja, hiszen számos kirándulásaink során talán ez az út a leggazdagabb és legélménydúsabb.

 

 

Újdonságok

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

Fényképalbum