Navigáció

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

OM azonosító

203056

Gyors Linkek

Támogatóink

SZURMAY ERNŐ DIÁKEGYLET

A diákegylet adószáma: 18834088-2-16

Balaton

Egy kis hazafisággal és talán némi elfogultsággal a világ legcsodálatosabb helyéről szólunk, most és ami ebben a csodálatban még csodálatosabb, az az, hogy 1963 óta iskolánk diákegyletének van egy saját kis tábora ezen a pompás helyen, ami féltett értékünk, mert manapság egy ilyen kinccsel nem sok iskola büszkélkedhet.

   

 

A kis település neve BALATONRENDES. Az északi parton található, ami felbecsülhetetlen természeti értékekkel bír. A pálkövei nyaraló részében húzódik meg kis táborunk, elszigetelten egy kis tisztáson a csend és az erdő sűrűjében. Reggelente a kis zajos albérlőink: a cinege, a kakukk, a rigó, a harkály, a szajkó és a nap szikrázó sugarai törik meg ezt a csendet és az erdei homályt.

 

Karnyújtásnyira vannak a Balaton-felvidék kúpos tanúhegyei, számos völgybe rejtett kis hangulatos településeivel, mint Kővágóörs, Köveskál, Kékkút, Salföld, Káptalantóti, körül ölelve az egész Káli-medence szépségeit.

 

Nagy kincs ugyan csak, hogy Balatonfüred, Tihany, Badacsony, Sümeg, Tapolca, Keszthely és Hévíz is a mi szomszédjaink. Így a rossz idő sem szegheti az idelátogató kedvét. Már csak el kell dönteni, hogy merre is vegyük az irányt, hogy egy emlékezetes napot hagyjunk magunk után.

 

Természetesen számos más lehetőség is van az aktív pihenő számára, de előbb egy kis történelem táborunk kialakulásáról.

 

Na meg korlátlan mennyiségű SPORTolási lehetőség.

bicaj ping pong foci
     
röpi tollas és társasjáték 

 

 

A HISTÓRIA

A 60-as, 70-es évek Magyarországa elképzelhetetlen lett volna a balatoni nyaralások nélkül. Ki családdal, ki szakszervezeti táborral, ki úttörőtáborral, ki KISZ táborral, egy biztos, tömegeket szállítottak a MAHART hajói, a MÁV vonatai és a VOLÁN buszai a megérdemelt pihenésre.

 

1963 őszén Szurmay Ernő Igazgató Úr az iskola akkori KISZ diákjaival vettek egy kis paraszt házat telekkel a mai tábor helyén. Az iskola diákjai szüleikkel és a Nagy Alföldi Kőolaj fúró és feltáró vállalat segítségével kialakították a tábor első kőépületét, amely 30 fő befogadására lett alkalmas. Szerény táboroztatási bevételekből és egy-két vállalat segítségével a tábor évről évre bővült. Bevezették a villanyt, megcsinálták a vízvezetéket, elkészült a konyha és a vizes blokkok, sőt bővült a terület egy-két új faházzal is, ami növelte a tábor befogadó képességét.

 

Dr. Lengyel Erzsébet tagintézmény vezetőnk és Habony István kollégánk, ki egyben a táborunk vezértanára is, évről évre megtesznek mindent, hogy az iskolánknak ez az utánozhatatlan értéke talpon maradjon és fejlődjön. Így  mára a táborunk kapacitása megduplázódott. Minden év tavaszán újabb és újabb felújítási munkákat végeznek tanáraink, az iskola dolgozói és diákjaink szüleikkel.

 

AZ ÉVES FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK

Évente májusban bőven akad tenni való a tábor szépítésének érdekében, amit diákjaink, szüleik, tanáraink és az iskola dolgozói önfeláldozó munkájukkal el is végeznek. Ezen képek pont erről szólnak.

 

Szintén 18 éve hagyományosan ANGOL ÉS FRANCIA NYELVI TÁBOROKAT szervezünk diákjainknak, ahol megint csak a kellemest párosítjuk a hasznossal.

Évek óta közkedveltek a LOVAS TÁBOROK. Végig lovagolni a Káli-medence lenyűgöző tájain - felülmúlhatatlan élmény. Az sem mindegy, hogy úgy lovagolhatok, hogy közben tanulmányozom a Balaton-felvidéki Nemzeti Park összes természeti csodáit.

Újdonságok

Kapcsolat

  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
    5000 Szolnok, Baross utca 43.
  • 06-56-800-110

Fényképalbum